Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
våra själar ska stråla samman efter livets seger över döden i en kärlek utan gräns.


Själen

själen är är livsnerven i ett hav som faller tillbaka efter storm

som en färggrann dopping som dyker ner i ditt inre äger alla

dina åldrar,

Bland dina ringar på jorden som dina år gjorde skymtar 

din ande som en lysande stjärna under vit snö,

i drömmar mellan mina hjärtslag ser jag barnet springande

med bara fötter som virvlande trumpinnar mot jorden ,

alla mina ansikten flyter i drömmar även så mitt sista 

åldrigt i livets spegel ,

på gungande sjö skymtande i revorna i mitt 

trasiga segel,

där jaget till slut som en daggdroppe lyfts av solen

så glittrigt svävande tills solfingrar mjukt 

fångar mej målar marken i den skönaste färg

lägger mej ömt i den vackraste blomman

så härligt gungande i salighet 

på mitt barndomsberg.

  

 

 




Fri vers (Fri form) av aol
Läst 695 gånger och applåderad av 38 personer
Publicerad 2019-01-10 23:00



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
En mycket vacker text, vis och med vemod
2020-10-26

  Blått Norrsken VIP
Innerligt och vackert skaldat av DIG
2020-08-17

  Stanley Rydell
Med varm blick på livet formas orden behagligt och generöst!
2020-06-11

  genni VIP
Efter lång tid kom jag tillbaka för att läsa dina rader...

Dina ord tar tag i mig som förut. Så där innerligt varmt, sorgligt, djupt...
2019-12-04

  Kim VIP
Ja, den här texten var MÄKTIG liksom...:)

2019-03-23

  Lejonhjärtas poesi
Glädjande att se att hur du med innerlig känsla fångar själen.
2019-02-28

  Maj-Lis VIP
En mycket varm och tänkvärd text
2019-01-18

  prinscess VIP
Vad fin
2019-01-15

  Lars Hedlin
En mycket fin text!
2019-01-15

  Fem hjärtan VIP
Din vackra dikt skänker tröst och hopp! Tack!
2019-01-15

  Drömfångare
Aaaaaalltså vad fint...
2019-01-14

  Chawa VIP
Värmevibrerande med drömlikt fångade bilder. Trösterikt skaldat!
2019-01-14

    snöö
Så fint skrivet!
2019-01-13

  Palett
Vacker text om vår själ !
2019-01-12

  Eva Helene VIP
Mjukt och varsamt skrivet, så vackert och trösterikt!
2019-01-12

  Ann V Åhsberg VIP
Underbara ord här!
2019-01-11

  KattenKin VIP
Vackert, drömskt och filosofiskt.
Bokmärker din sköna bild av hur
allt hänger ihop.
2019-01-11

  limerick
Tack för denna trösterika framtidsvision i en allt trasigare värld.
2019-01-11

  ULJO
Vackert om vårt mest mytomspunna
2019-01-11

  Marita Ohlquist VIP
En underbar text som landar mjukt i mitt inre!
Tack för den.
2019-01-11

  Feliaxel VIP
Vackert
2019-01-11

  Blomma-Stjärna VIP
som en tröst inför döden - som en hyllningsdikt till liv och död - strålande och insiktsfull
Tack!
2019-01-11

  Alysse VIP
Så underbart vackert och målande
om vår själ, just så
Tack!
2019-01-11

  alicja lappalainen VIP
har vackra bilder under ögonlocken.
2019-01-10
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol