Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tempus...


Tid går
ur öga i rum
smickrande nyanser
skuggande bedrägerier
distorsionerna
när nätter svettas
brytningsljusets
krossade emuleringar
fönsterlösa verkligheter
brinner bländar

Sådant är det uppenbara ögonblicket ...




Fri vers av Domenico VIP
Läst 294 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-01-11 11:10



Bookmark and Share


  Concordia

Tidsformer är ett intressant begrepp att reflektera över.

Så här läser jag denna strof i din dikt.

"Tid går
ur öga i rum"

Ofta har det inre livet (ögat) ett tempo/tidsform medan det yttre livet (rummet) kan ha ett helt annorlunda tempo/tidsform än ögats.

Tid passerar innan det inre livet manifesterar sig i det yttre och vice versa.

Jag gillar att du diktar "krossade emuleringar". Imitationer bör kanske krossas, i alla fall, inte ta så stor plats, då jag tror vi mår bättre om vi lever våra liv i originalitet. Livets och jagets säregenhet, både den egna och andras, bör vi hylla, tycker jag, annars vi kanske en dag vaknar upp efter en förvrängd mardrömslik natt, "distorsionerna när nätter svettas" och inser att vi lever i en fönsterlös realitet. Mina fönster är viktiga för mig då min önskan är att både kunna titta in och ut.

När samtiden bländar oss blinda blir ditt poem en behövlig ögonöppnare.
2019-01-11

  Concordia

så plötsligt kommer det -
det rätta ögonblicket
2019-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Domenico
Domenico VIP