Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En del menar att en velodrom handlar om att hallå balansen på en tvåhjuling. Arena kallas nog det som tjänar till att hålla balansen på en enhjuling, eller om där finns en eller ett gyro... Litet velande, kort sagt.


Förklarade ord 2019 01 11





Velodrom
-
En före teelse, vilken verkar vara en ofta belägen inomhus (eller utomhus, litet beroende av blåst eller nederbörd) arena, på vilken det går individer högst planlöst omkring. Som om de visserligen verkar vilja något, men inte kan komma till något riktigt beslut. I en grov gissning består de olika målen av tvenne dörrar. Bara att oavsett dörr, öppnandet och inträngandet i ett rum, ofrånkomligen leder till tvenne nya dörrar, varav det lämpar sig 'bäst' att välja den ena. Bara för att komma in i ett rum med två dörrar.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 532 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-01-17 18:43



Bookmark and Share


  danne //
Spännande när allt far runt runt vår världsomfattande axel slår knut på sig själv.

eller varför inte hänga med de tuffa i Tour de France.
2019-01-17

  Nanna X
Så ordet velodrom har med velande att göra? Lite som när stålkulan balanserar på en spik på ett Galtonbräde. Sau nu ha dö tvau sake å välja pau, som de säger i Karlskrona.
2019-01-17
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP