Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN PÅSE ORD

Orden surrar som flugor i mitt huvud. Vilka ska jag välja? De vackra berikande eller de fula farliga? Vad vill jag säga just nu? Ska jag vara i nutid eller dåtid? Frågorna hopar sig i osorterade högar. Jag låter tankarna gå sin egen väg.

Tänk om jag kunde ge en påse med varma kärleksfulla ord till de oälskade. En påse omtänksamma deltagande ord till de sjuka. En påse gemenskap till de ensamma. En säck med tårar och skrik till de onda. Som de ska plågas med tills döden hämtar dem till helvetets mörker. För alla olyckliga själars skull. Som de krossat med sin raffinerade ondska.

Tänk om orden en dag tar slut? Om hjärnan blir virrig. Blandar och ger utan förstånd. Och allt inom mig rinner ut i en flod av sanningar och lögner. Sårar och ger svar på undringar som funnits. Och jag själv ingenting förstår. Bara pratar på i en aldrig sinande ström. Tänk om jag blir sådan som gammal?

Kanske bättre då att tystna. Bara vara i sin egen värld. Nåja, hur som helst. Vilket det nu blir hoppas jag att det dröjer. Att jag får använda mina älskade ord tänkvärt och givande. För både mig själv och andra.




Övriga genrer (Kåseri) av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 355 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-01-16 17:30



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Hoppas och önskar att vi får njuta av dina varma ord och reflektioner länge. Det är så roligt att läsa bredden i det du skriver, från vardagsreflektioner till djupare tankar, smärtsamma ämnen och underhållande texter som den här. Tack för det du ger med dina ord.
2019-01-18

  Stanley Rydell
Solidariskt, ömsint och oegennyttigt om ordens färd från subjekt till subjekt. Påminner om Göran Sonnevis inledande titeldikt i Oceanen: ”varje ord finns bara i kärlek”
Med denna hållning kommer farhågorna till korta!
2019-01-17

  Anya VIP
Så mycket empati i orden. Du använder dina ord väl.
2019-01-17

  Rise Little One
Tycker om att läsa dina Omtänksamma tankar från din poetiska penna.
2019-01-17

  ULJO
Vad vore livet utan ord? Utan poesi?
2019-01-17

    ej medlem längre
En text som väcker många tankar om skrivandet och alla olika filter inombords.
2019-01-16

  Öknens Ros VIP
Så länge orden finns använd dem på bästa sätt.
2019-01-16

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om ordens betydelse, må du få behålla dina länge, länge!
2019-01-16

  M.Eta
Det hoppas jag också, dina ord är väl värda att läsa och tycka om.
2019-01-16

  Feliaxel VIP
En påse gott och blandat kanske
2019-01-16

  SatansSon VIP
jag tycker man br blanda farligt med ofarligt i dina dikter; kolla;https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1691380

2019-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP