Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Omarbetad till 14 rader!


Sonettprövning 2

När tema blivit valt man letar rim, 
ett innehåll ju också måste till. 
Att skriva en sonett det är ett pill, 
man hoppas allt ska flyta som ett stim. 

En penna man ock måste ha i trim, 
sen kan det börja med en fågels drill 
och längtan efter sommartidens grill.
En njutning man då känner, tjo och tjim. 

Men än är man i vintertiden fast
och sakta går den som med snigelns fart.
Naturen dock behöver ju sin rast. 

Med blick som genom fönster ger ett kast
en glädje går att finna, det är klart,
när nuet bjuder bild av trogen trast.





Bunden vers (Sonett) av Lena K Nilsson VIP
Läst 282 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-01-11 16:33



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Fortsätt "pröva" sonetter! Du kan ju redan tekniken och formen. Kul att du också använder ordpar och uddrim!
Sonetten lever ju mycket på sitt ljud och sin rytm, ibland på bekostnad av innehållet. Man får väga för och mot. Poesi är ju både- och!
2019-01-29

  Ezmeralda VIP
Bra rim och flyt i texten. Gillar den!
2019-01-15

  Gunnel Eriksson VIP
Bra rim och oväntat innehåll.
Du är skicklig på sonetter.
2019-01-12

  ULJO
Bra jobbat
2019-01-11

  Algotezza VIP
Oortodox vårkännande sonett. 16 rader i st f 14...
2019-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Lena K Nilsson
Lena K Nilsson VIP