Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KÄRLEKENS KALLA FAKTA

Med kärlek är det faktiskt så, att den
som älskar mer och visar det förlorar.
Det gäller därför att ge ut sin kärlek
till den exakta grad, att den man älskar
blir osäker och inte riktigt vet
vem som nu älskar mer den andre.

Med kärlek är det faktiskt så, att den
som visar svaghet segrar och kan gå
och lämna slagfältet med äran i
behåll. Den starkare förlorar och
får acceptera att bli lämnad ensam
med sin för stora och för starka kärlek.

För det är faktiskt så med kärleken;
den lever på sitt tvivel och sin tro.
Bevis och säkerheter dödar den.
Om dimman lättar, slutar gudens dans.
Mysteriet i kärleken hålls fast
av trons och tvivlets tysta paradox.




Bunden vers (Blankvers) av Ulf Carlsson VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-01-11 17:47



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Sanningen om kärleken
2019-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP