Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


https://nusjubildellerordellernu.blogspot.com/2019/01/skona-skovde.html = fler foton från senaste besöket där


Skyhögt Skenbenta Skövde

 

 

Giraffen i skitsköna Skövde

 

ett skyddande kyrktorn behövde

 

ju längre han levt

 

marscherade skevt

 

sågs sätta sin klöv över hövve

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Limerick) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 291 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-01-11 23:32



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Johohö då, du måste ha varit vid kyrkan!?! [eller avsåg du inuti...?] Den på bilden/bilderna är just den centrala nära stationen - visserligen knäppt "bakifrån" här [eller framifrån trots allt - om man kommer från torget]. Därtill en smula fördunklad i lätt skymningsljus... samt avkapad sina vackraste, skiftesrika tak-partier, vilka märks rejält på andra bland korten. Porten ser oerhört egensinnig ut... Fast jag hade inget somhelst minne (från 2003) att den tedde sig just såhär.
2019-01-12

  TrollTörnTrappan VIP
Höhöhö!!! Öööö-schööötskan förefaller överkurs för mig, lite väl möjlig att sätta i halsen ;-)
Här på västfronten kom jag plötsligt ihåg Mats Ljung, som jag bara hade hört köra komiska historier på lämplig dialekt, men som oppenbarligen kan sjonga oxå :-)

https://www.youtube.com/watch?v=qZMZ2JSQfaU

2019-01-12

  Stefan Albrektsson
Underbart ljudande! Jag tycker alltid att skövdeitiskan låter som två samtidiga moment: ljudet som när man samlar en spottloska i munnen och samtidigt en kort/hastig utandning. Du fångar det fint här.
Och det blir alldeles fantastiskt även på min bredaste tänkbara ööööschööötska, där skövdeitiskans spottsamlande djupnar ännu mer och närmar sig ljudet av otäck rökhosta, och skövdeitiskans korta utandning förlängs till ett dum-i-huvudet-"ööööhhh", och dessutom uttalas alla ord som om man samtidigt höll en alldeles för varm potatis i munnen. Pröva vet ja'!
2019-01-12

  Nanna X
Haha pratar man så i Skööööövde, hövve? Min dotter bodde ju några år där så jag har besökt staden flera gånger, dock inte kyrkan på bilden.
2019-01-12
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP