Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Falskhetens krona lyser på hans huvud tungan full av lögn

Vi tar ansvar för Sverige säger den lilla mannen
flinar stort och verkar så nöjd och så belåten
spåren efter honom är katastrofala total söndring
han ger sig aldrig han ska fram och stå på scen
han älskar uppmärksamhetens strålkastar ljus
det spelar ingen roll vad det kostar han trycket på
vill kontrollera folket och styra med sin hjärnhand
tvinga dem till lydnad under piskrappens hårda slag
maktlysten liten härskare som älskar sin diktatur
ger order till skattebetalarna att betala ännu mer skatt
underkastelse är något han förespråkar och beundrar
tvång och instängdhet är hans älskade signum
skrämmande är att han har visat i sina handlingar
att han inte står upp för allas lika värde som han
så ofta och mycket babblar om i sina predikningar
falskhetens krona lyser på hans huvud och lögnens
tunga sprider sina ord och förgiftar vår avlånga jord
hans hat och motstånd till frihet och demokrati
gör att så många inte orkar se eller höra på honom
det finns bara en väg att gå och det är att pressa på
mot hans diktaturiska sätt, för folk är så på han mätt
han tror han är så jättebra, men i verkligheten inget att ha
ty Sverige står vid stupets brant, han ser på så arrogant
en självgod typ, ett hjärta kall, hjälper gärna få det på fall






mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-01-12 12:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP