Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets mening

tiden
en illusion
friden
är blott fiktion

vi jagar
vår egen svans
alla dagar
i en vanvettig dans

det som var livet
det som vi fick
det som var oss givet
var det som gick

medan vi sökte
någonting
krökte
sig tiden i en ring

det som går upp
måste komma ner
det finns väl mer
än vad vi ser?

ett svart hål
suger upp allt
och i rymden
är det kallt

vi söker
en slags rening
en primär
form av högre mening

men medan vi letar
var eviga minut
medan vi stretar
så rinner sanden ut

och när vi hittat
de vises sten
inser vi kanske att
vi kunde ha varit mera Zen –

att inte söka, inte jaga
att leva här och nu
att bara andas och iakttaga –
och svaret på livets koan är ”mu”




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 606 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2019-01-12 17:23



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Tiden finns inte, det är en mänsklig konstruktion. Bara rörelse finns.

Fin betraktelse av livets mening
vi jagar vår egen svans i en vanvettig dans ,härlig strof
Den protetatiska arbetsmoralen skötsamhet, plikt
streta, streta håller hela den gigantiska samhällsapparaten i gång,
2019-01-13

  Svart svan
En spännande betraktelse... frågan inställer sig ju dock om inte svaret på "livets "ko"an" här i västvärlden likaväl kan vara "kanske" som "mu"?
2019-01-12

  Larz Gustafsson VIP
Friden är alls inte en fiktion och den står definitivt inte att finna i zenbuddhismen.
2019-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP