Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VÄRDELIKA

Människor är lika mycket värda,
slav och herre, dam och knekt och kung.
Feta människor och undernärda
väger lika. Gammal eller ung
är detsamma när man räknar värdet.
Man är människa och man är rik!
Är man vacker eller ful så är det
att man inte är den andra lik.

Kroppen stämmer inte alls med själen.
Till det yttre råder olikhet,
men i inre mening har ju herrn och trälen
samma ställning och belägenhet.
Jag är du och du är jag tillika,
fastän formen växlar in och ut.
Vi är inte fattiga, men vi är rika,
inte värdelösa - värdelika!
Vi har samma värde. Punkt och slut!




Bunden vers (Rim) av Ulf Carlsson VIP
Läst 128 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-01-12 21:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP