Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FrämlingDetÄrFörMångaTårar

Främling,
det är för många tårar som ner på marken farit och jag kan inte förstå att ljuset i dina ögon har slocknat.
(Men om du öppnar dina ögon kanske
du kan se, barnet som du en gång varit)
Även fast dagarna är borta och det känns så mycket mörkare.
(Likt dagarna i Januari där ljuset tycks ha gjort sitt)

Främling,
Vi måste minnas,
glädjen som vi kände inom oss då.
( Något trycker till i mitt hjärta )
Vi hade så mycket att tro på,
men nu har vi glömt bort att
vi en gång varit små.

Har jag någonsin skrattat så jag fallit av stolen,
gått på gator för första gången.
(Har jag tagit mina första steg,
såkallat lärt mig gå?)
För just nu känns det som jag alltid stått här,
jag föll innan jag ens hann ta mig upp.

Jag tror inte på vintern,
och jag minns inte sommaren.
(Mina ögon kan inte se
eftersom det är för många tårar där)

Ps. Främling det är svårt att passa in,
speciellt när man inte vet vem man är.




Fri vers (Fri form) av Parkbenksfilosofi
Läst 162 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-01-12 23:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Parkbenksfilosofi
Parkbenksfilosofi