Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VI ÄR VÄRLDEN

Jag springer jorden runt varenda dag.
Då andas alla gudar genom mig.
Då är jag hela universums lunga.
Då är det jag som håller liv i världen.
En fot mot asfalt, gräs och jord och grus,
den andra svävande i himmelen.
Just då är jag en gudamänniska
som gör sitt eget himmelrike verkligt.

För andra är det nog på samma sätt.
Sitt eget rike kan man göra synligt
men bara genom sina egna uttryck;
med ord, med bild, med ljud, med rörelse.
Men ofta är man osynlig för andra
som även marken är osynlig, snön,
ett träd, en fågel, andedräkten, molnen.
Men utan alla finns det inget alls.




Bunden vers (Blankvers) av Ulf Carlsson VIP
Läst 238 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-01-13 13:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP