Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Rim och dröm. Minns Pär Lagerkvist


Du är vackrast

Du är vackrast när du drömmer
All den smärta som du glömmer
har lösts upp i Morpheus' famn.

Och du och jag har andra namn.

 

Skönt för mänskor att få sova
när orosmolnen mörka dova
hopar sig kring land och stad.

Svårt att vara ständigt glad.

 

Men i drömmen är vi fria
bortom politikens stia
och vi får en fridfull stund

skapad av en viss John Blund.

 

Vi är vackrast när vi drömmer
All den smärta som vi gömmer
löses upp i nattens famn.

Vi har funnit rofylld hamn.

 




Bunden vers (Rim) av Algotezza VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-01-13 14:32



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Mycket fin.
Men frid är min arvedel.
2019-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP