Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

RASISM VS RASISM

Den generaliserande rasismen är
i ordets rätta betydelse idiotisk,
som den utan några som helst
logiska verifieringar
dömer ut folkslag utan åthävor.

Den mer seriöst nyanserade rasismen
däremot som sakligt och grundligt
redogör för sina ståndpunkter,
och inte väjer för att på ett respektabelt
sätt bemöta genomtänkt kritik,
är däremot värd den respekt
och empati den förtjänar.

Seriös rasism håller inte på och
dömer ut människor
bara för sin hudfärg
eller nåt sånt,
utan allt härledas till politiska
och religiösa ideologiska
meningsskiljaktigheter
eftersom det endast finns en ras,
Homo sapiens.

*




Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 285 gånger
Publicerad 2019-01-13 17:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP