Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu finns bara taggarna kvar

Vart tog den röda rosen vägen

Vissnad ligger den på podiet i hörsalen

Det var längesen den vattnades med kärleken
och omtankens färg.

Det pratas högt om en värdegrund som för
länge sen vittrat sönder och orden ekar tomma
utan synlig grundning.

I detta rosornas hus utestänger man andra som
inte har samma syn utan att visa respekt för
yttrandefrihet. Där pågår gruppmobbning samtidigt
pratar man om allas lika värde i samhället.

Detta beteende påverkar alla delar i vårt samhälle.
Man pratar om integrering men visar själva att exkludering
är okej om man ska få makt och kontroll!

På podiet i hörsalen ligger en vissnad ros som ingen vill
ta i eftersom endast taggarna är kvar!

Fotoblixtarna lyser upp en skara avklädda personer där färgerna
som blandats blivit bruna!







Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av WyS VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-01-13 22:23



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Allt man ger kommer också tillbaka på ett eller anat sätt..bra skrivit
2019-01-15

    ej medlem längre
... och kan man sin historia så är det inte så svårt att räkna ut vad som väntar framöver om folk inte skärper sig rejält och förstår att man förvisso kan välja att om och om igen återupprepa misstag och dysfunktionella beteenden, men att det inte leder till något gott eller framåt...
2019-01-14
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP