Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Bild/text ur "Notarius publicus"av Sten Wiking


NOTARIUS PUBLICUS ( I )

Litterata läsare !
som inte förknippar
hjärtats poesi
med intellektet,
eller låta sin begåvning
bedras av könet,
upphöja därmed poesin
till högre dimensioner.

Att göra poesi av civilisationen,
innebär en teknisk disciplin
av de villkorade satsernas grammatik
där poesin aldrig blir sig lik,
från den tid,
då den var naturligt spontan,
utan teknologisk akrobatik.

Den nerv och själ,
som av det svarta blod,
ur pennfjädern,
doppad i bläckhornet utljöt
På pergamentpapprets bräckliga yta,
alltsom svunnen tid är förbi.

*




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 425 gånger
Publicerad 2019-01-14 00:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP