Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PolisenSomFörbjödDigAttVaraLycklig

Du vet den sommaren,
som betydde mycket för dig.
(Även för mig)
Sommaren som nu fryst till is
av den kalla vintern,
isbitar som nu ligger spridda bland grusen.
(Årstiden är här,
när man ständigt inombords
känner sig frusen)

Denna årstid när polisen
förbjuder dig att vara lycklig.
(Musiken är död,
din blick lika så)
Isbitarna på gatan gör det
ännu svårare att lyckas stå.

Ditt hjärta är fruset.
(Du står och lyssnar på allt,
men du känner inget)
Står med kalla händer och fötter,
och sparkar på det frusna gruset.
(Du vill glömma dig själv,
och allt som är förflutet)

Tårarna som du fäller
gör dina kinder torra.
Tårarna som du inte visar,
dem du inte låter någon se.
(Du kan skratta,
kan du le)

Sanningen är att
vintern är kommen.
(Årstiden då man vill att någon
kommer och håller om en)
Årstiden där det finns sånger som ingen hör,
och toner som sakta dör.

Oroa dig inte,
Sommaren kommer snart.
(Den kommer rädda allt som vintern
under så lång tid förstör)
Håll ut,
den kommer snart.

Ps. Du kommer höra sånger igen,
men du behöver inte veta exakt
när eller vart.




Fri vers (Fri form) av Parkbenksfilosofi
Läst 145 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-01-14 13:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Parkbenksfilosofi
Parkbenksfilosofi