Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HIMLENS SVARTSJUKA VÄNDES TILL VÄLGÖRENHET

 

Huset och grenarna sökte varandra
Den blå himlens storhet höll dem ifrån varann
Till och med för en himmel kan det hetta till
Himlen hade kollat in trädets gracila grenar
Nu skulle himlen visa sin kärlek
Himlen sände Kung Bore och Fröken Frost
Ned till vattenbrynet

För att en isspegel skapa

trädet skulle då kunna se himlen

men trädet var helt ointresserat

 

Himlen Gav då trädet lejd

till sitt älskade hus
Sedan dess står det en vacker
Skog kring huset
Och de levde lyckliga i alla sina dagar...

 

 




Prosa (Fabel/Saga) av Solstrale VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-01-14 18:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP