Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När ska ljuset gå UPP?

Där som svarta färgen rörs omkring i burken
med destinationen mångfald uppå vägg
och där varje vitmålad vägg anses purken
står det svarta sen som det alla värsta klegg.
Som en skugga, där det vita kom till korta
färgen skapar liksom ett skrik från vitt som brast
och vår bostad ett paradis, är nu borta
och sen värre , tak målas grått som kontrast!

Och färgerna alla mörknade, så gjorde
i var vrå så fort vi hann, vi skapar mer plats
ack jag minns, vi fick ju kapa matsalsborde´
för golv armatur, så vi såg, var än det satts!
Ekonomi fördel, menas det ju med det här
för svart lagrar mer värme, värmer ju då hus
svart färg sparar en massa "kulor" till oss där
men sa jag, det som tjänas går åt till ljus...












Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 128 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-01-14 20:09



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Stark och bra
2019-01-15

  Solstrale VIP
Mycket sanning i den! Tänk då på alla stenbyggda hus, varför de vitmålades dvs kalkades det var för att bli fri parasiter, och inget annat, ... , så vad svart färg anbelangar allom allorstädes finns inget i den vad jag vet, om man nu inte tillsätter arsenik och järnvitriol dvs i sektsmedel och svampdödande medel... Kanske svart var stenen ursprungligen i stenbyggda hus, någon där kanske saknade ljus...
2019-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt