Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nyp i örat


Uppsträckning


Röda gröna vita blå
med dem alla är det så

i leken är de väldigt lika
och vill sin politik predika

dörrmatta för någon ann'
och kratta gångar - nej minsann!

fast talmannnen har gett dem tid;
Andreas tålmodig och blid;

har talmansrundorna fått stopp
sen god Andreas brusat opp:

"Nu får ni faktiskt lägga av
jag ställde bara detta krav

att ni, om så för en sekund,
satte er ner en liten stund

och såg varann i ögonen;
ni vet:
ÖVERENSKOMMELSEN

Men ni har inte gjort er läxa
och därmed inte kunnat växa

i folkets ögon - så vet hut
bristfälligheten må ta slut

Tvivelsutan ska jag göra't;
nypa er i örat!"



















Bunden vers (Rim) av stormengudrun VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-01-15 11:00



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Nu har ju detta äventyret nått sitt slut...eller förresten...det är ju nu det börjar :-D
2019-01-19

  MissFluff
Snyggt sammanfattat!
2019-01-15

  Larz Gustafsson VIP
Enpartisystem
löser vårt problem.
2019-01-15
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP