Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Längta/porträtt

vindla växt, som du vill

du har ditt näste under jorden

din kropp är förunderligt ny

spänstig den vindlande roten.

 

Sagor borde skrivas över vart blad

Sånger skrivas till all jord,

Allt detta gröna som till sommaren

Ska förgylla vårt frukostbord

 

Ock lena det sinne som av liv farit illa

som sinat i sin levnadstörst

Den njutning och vila en skog kan fylla

Är nog att ge hjärtat tröst

 

Nu vilar du än, du frö med väntande grodd

Vatten än hålla sin is

Snart nog ser jag dig vaja stolt och fri

I vårens värmande bris.

 




Bunden vers av Yrre VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-01-15 20:52



Bookmark and Share


  Tess Waltenburg
Otroligt vackert skrivet!
2019-01-17

  Elaine.S VIP
Åh, nu längtar jag efter våren, något att se fram emot. Så mycket livskraft, lust och styrka som vistas i dina ord att det liksom spritter till i en när man läser . Gillar ordet vindla.
2019-01-16

  ULJO
"Sånger skrivas till all jord" så fint
2019-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP