Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hybris

Jag byggde mitt slott uti skogen
vackert det stod,
även salar där fanns, inuti
de lyste och strålade av
vitaste ljus i vax.

vackra människor strövade
runt, i sin egen godhets bild
ingen förstod, vad den andre sa
bland de som gled ikring
och med glättigt sköna maner
avundsamt spegla sig i varann

Höga blev tinnar och torn, klädda
med rödaste guld
bland grönskande granar.

byggde slottet i skogen
föraktets höga borg


Bosse 15 januari 2019.




Fri vers (Fri form) av Bossepoet från Österbotten
Läst 160 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-01-15 21:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten