Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alarm

Från en liten del av min kropp

ropar jag till de andra delarna

att under denna väldigt tyngd

orkar jag inte längre bära

 

Från den lilla nötliknande delen i hjärnan

går ett budskap till skelettet och huden

att lägga sig i beredskap 

för stora stormar och höga vågor

 

Ännu lyser friden i fönsterglaset

Ännu vaggar gardiner i den stilla brisen

Ännu hörs de svaga viskningarna i mörkret

Ännu andas kroppen i stilla behag 

 

Från en liten del i kroppen hörs ett rop

som aldrig märks bland stora prestationer

som aldrig firas på högtidsdagarna

eller blottas i den stora skammen

 

Den osynliga cellen som behöver syre

Den tunna hinnan mellan brosk och vävnad

Den mikroskopiska halten mineraler

som håller igång det stora blodomloppet




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-01-16 02:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP