Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillfälligt besök

Jag är på tillfälligt besök i förorten
nej, det är inte mina ord

så säger de
som tror de vet
men inte har en aning
om min väg hit

här där svenska är så sällsynt
att jag blir förvånad
när jag hör svennar tala

ingen Svensson väljer områden
där bilar brinner
och barnen på väg till skolan
ser förkolnade ben
sticka ut ur bilfönstret utan glas

mitt språk är min biljett
hit och här ifrån

trots det är det här i backen
på höjden jag valt att
stanna
leva
älska

har jag ett val
kan jag ta mig här ifrån

ja, för även om mitt hår
är svart som blattarnas
har jag koden till dörrar

som du som kommer från
Syrien, Somalia, Suomi
och alla andra länder

aldrig kan öppna




Fri vers av Iréne S Räisänen VIP
Läst 492 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2019-01-16 09:37



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Jo så är det, koden är hemlig
2019-01-19

  Jan Widströmer VIP
Just D
2019-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Iréne S Räisänen
Iréne S Räisänen VIP