Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bevekelse

Sjung för mig
om de falnande såren
om silverte och brända drömmar
sjung nätter igenom, om trädjurens krafsanden
om de snidade morgnarna med doft av terpentin
där skuggorna lämnat målningar att torka
sjung om granskottens ömma, syrliga grönska
stickor i barnens händer, obehandlat trä
sjung bortglömda sagor, en klunk fotogen
näbbmössens ofunna kroppar
sjung för det som ännu brinner
det är så litet




Fri vers av Grävling
Läst 245 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-01-16 19:55



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Fint, gillar dikten den talar,
man känner lukterna händelserna nära
2019-01-16

  danne //
Wow rikligt med liv som kryllar fram där i texten, som spännande skogsväsen och de andra innevånarna som bor där!

fin tycker lilla jag ;)
2019-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling