Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


http://nusjubildellerordellernu.blogspot.com/2019/01/harliga-herrljunga.html = fler foton från mitt första riktiga besök där


Oerhört Härliga Herrljunga

 

 

en ihärdig dam ifrån Herrljunga

 

sjöng psalmer som genom en snöslunga

 

längs brädgård där märr

 

drog tågvagn från förr

 

försökte få fram mera R-tunga

 

 

 

 

 




Bunden vers (Limerick) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-01-16 23:51



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
A, det är du säkerligen långt ifrån ensam om... De flesta har nog aldrig satt sina fötter i denna Herrens ljung (utanför stationshuset) ...och de flesta har nog någon gång i livet åkt förbi/igenom hålan ifråga?!

För mig var detta första närmare mötet med dess lilla storslagenhet... längs välbevarade stråk som skönt nog saknar tillstymmelse till shoppingcenter, alltså aldrig drevs med i sextitalets riv- & bygg-boom. Fast som dessvärre ej heller har några kullerstensgränder (såvitt de ej gömdes under snön som föll så fint den dagen?!). Snarare övergår orten i gårdar och grifter... tre begravningsbyråer bland några få tusen invånare.
2019-01-18

  Stefan Albrektsson
Har bara susat igenom Herrljunga ett antal gånger, men skulle med stor glädje stanna till och höra damen psalmsjunga genom snöslunga!
Gillar särskilt gangsterrimmet "märr" - "förr"!!
2019-01-17

  Anya VIP
Vet inte om jag någonsin varit i Herrljunga...men kanske åkt igenom staden när jag åkt tåg till Göteborg?
Tack för en härlig limerick.
2019-01-17

  Nanna X
Nog är det något väldigt västgötskt med limerick-formen?
2019-01-17

  Larz Gustafsson VIP
Minns du präktiga moster Märta med kaffe och mazarin?
2019-01-17

  TrollTörnTrappan VIP
He-he!! Lungan hade platsat utmärkt in också (...till denna lilla ort som tydligen har en klart större volym än jag föreställde mig - likaså fler vackra hus).
2019-01-17

  Gunwale VIP
”Herrlunga” stod det en gång på en skärm i ett tåg. Kanske hade damen en sådan eller två?
2019-01-17
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP