Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Likväl ... - 2013-01 2019-01 När jag vet att du finns längtar jag bara ännu mer ...


Nog är det väl så att ...

... gräset är lite grönare
på andra sidan staketet ...

... det bara är de tama fåglarna
som längtar dit de vilda flyger ...

... det vi inte behöver göra idag
kan vi skjuta upp till en annan dag ...

Men tack och lov är det ju dock så
att sådan är ju inte jag ...

- Det är så tankarna rör sig inom mig
just här och nu
när jag sitter i vintermörkret
i all ensamhet
och bara känner en sådan där
innerligt intensivt stark längtan
efter någon som är som du ...

Och att när jag tänker på saken
här där jag i all min ensamhet
är den enda som ännu är vaken
allt emedan snön lyser vit på taken ...

... i väntan på ännu en kylig vinterdag
så känner jag hur en liten känsla inom
börjar växa, utvecklas och slå rot ...

En känsla av en allt starkare längtan
till en varm och skön försommardag ...

... där den kylslagna känslan av ensamhet
är en fullständigt främmande entitet
i den verklighet 
vilken omfattar en sådan existens
som är som jag ...

Jag som så självklart väljer
att ta vara på och fylla den dag 
som är här och nu
med så mycket välbehag
jag bara kan
vare sig jag är ensam
eller om det är jag och du ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-01-16 21:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP