Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jesus på korset

Med hela världen i sina armar sa Jesus att han
förbannar alla spel som han ser
på marknaden
Sedan välter han alla dessa bord
Alla de bord som han kommer åt då han säger att det här
är helt fel väg att gå
Men då vissa köpmän och präster tyckte att Jesus
var alldeles för frispråkig
La sig i för mycket
Och därför måste han förgås
Dödas
Och det är på den vägen som hans liv förutspås
För med korset på sin rygg visste Jesus vad han hade
gett sig in på
Men det sista han ville var ju att vara allt för stygg
Vilket föga hjälpte då Judas sålde honom till köpmännen
och romarna
Vilket Jesus visste om att en av hans lärjungar skulle göra
Så istället tog han åt sig all pina, så att du och jag ska
slippa få behöva lida..

Med hela världen i sina armar!

Ken Cassel
17/1-2019




Fri vers av Ken Cassel
Läst 207 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-01-17 03:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel