Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Lika mycket som Avalokitesvara

I dagningen dröjer jag
i Stora Drömskeppet
med katten på magen
och lurar på självmord

När natten faller
ligger jag i samma dubbelsäng
och läser högt för Anna
ur Staffan Söderbloms bok
om Harry Martinson

Januari står hård och kall
högst upp
i 2019:s rodelbana

Tinnitusens spröda klockor
ringer in 500-årsminnet
av da Vincis död

Katten förstår inte mina ord
men är expert på tonfall
och kroppsspråk

Han är min meditationslärare,
och han älskar mig mer
än Jehova, Allah och Vishnu,
ja, lika mycket som Avalokitesvara,
medkänslans bodhisattva,
som också heter Kuan-yin
och Dalai lama;
låter mig
utan rädsla
peta bort skräpet ur ögonvrån

För länge sedan
behandlade jag tre varelser så illa
att bara jag själv skulle kunna
förlåta




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-01-17 10:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP