Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konsumtion

en medelklassfamilj på 60-talet
konsumerade en fjärdedel
av vad en medelklassfamilj konsumerar idag

jag som växte upp på 60- och 70-talen
tycker att vi hade det helt OK då
och mår vi bättre idag med allt det vi har nu?




Övriga genrer (Essä/Recension) av Tomas Karlsson VIP
Läst 334 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-01-17 11:06



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Folk i gemen renoverade sina kök på 60/70-talet genom att måla skåpluckorna och sätta upp klisterlappar med t.e.x fiskar som motiv på kakelplattorna vid diskbänken, idag rivs hela skiten ut och allt byts, efter 5-6 år är det sååå omodernt så då blir det helrenovering igen, trots att det är felfritt fortfarande men många måste ju hänga på de nyaste trenderna och därmed tära på resurserna, idiotiskt.

Många byter ut sin mobil varje år mot en ny för den gamla som var sååå inne förra året är bara skit nu, oj, grannen har köpt ny bil, då måste jag också göra det. Folk mår sämre idag alla fall om man ser till försäljningen av antidepressiva läkemedel och sjukskrivning p.g.a utbrändhet.

Växte också upp på 60/70-talet och tyckte det var ok trots farsans gamla Oplar och att man lagade det som gick sönder, slitochsläng-mentaliteten fanns då också men inte alls i samma utsträckning som idag.

Statusjakten suger babianröv. Allt var inte bättre förr däremot är det sämre nu he
2019-01-17

  Kungskobran VIP
Svårt att säga, det är mycket som blivit bättre, inte så mycket som blivit sämre.
Vi är nog lika lyckliga eller olyckliga då som nu.
2019-01-17

  Birk Andersson
Konsumindre!
2019-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP