Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

UPPKAST I JANUARI

Januari är redan en gamling,
hopplöst tatuerad med dimmor
och ledsna hölador med nyckfulla fotfästen.
Snödropparna är för närsynta
och vintergäckens lömska solar väcker slumrande begär
efter gift och trolldom.
I källarna längtar kallorna kraftlöst
efter varmare fönsterbrädor.

Januari är en gäspning
trots gryningens kopparröda vrål i blindfönstren,
en gammal tapet under lager av tillgjordhet
och glömska.
Så småningom blir skuggorna blåare
under eftermiddagspromenaderna
och går snart för sig själva
med halva kroppar på fasaderna.

Januari är en unken pissoar
med lukt av ammoniak och murkna trapphus.
Nödutgångarna lyser frestande och bedrägliga
som listiga knarklangare på nyårspartyn.
Hemtjänsten ställer in stunderna med rostigt te
och jäktar vidare med hjärtslagen i otakt
med väggpendylerna.
Januari är en orolig sömn.





Fri vers (Fri form) av Ulf Carlsson VIP
Läst 120 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-01-17 13:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP