Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets musik

Jag spelar piano
ett preludium, en sonat
ett opus i glädje
svart och vit tangent
ett stycke med toner
en aria, en hel symfoni
inbjudan till livet
och en dörr på glänt

Jag spelar gitarr
ett ackord, en sång
ett fulländat verk
en sträng som brast
jag spelar i glädje
en ballad i dur
en sång om känslor
en kärleksfantast

Jag spelar dragspel
på gator och på lokal
för djuren i naturen
och på månglarnas torg
vals och mazurka
det spelar jag mest
för alla som vill lyssna
till glädje och sorg

Jag spelar trumpet
till vardag och fest
i kyrkor, på arenor
och i en orkester
när någon vill höra
så spelar jag solo
jag roar publiken
till vardag och fester

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 327 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2019-02-05 08:58



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Härligt med all denna musik...
2019-02-09

  Lars Hedlin
Vacker och full av känsla med toner som berör
2019-02-07

  aol
Gillar din fina skaldehyllnlng
2019-02-06

  Anya VIP
Vackert med positiv ton. Din text ger glädje.
2019-02-06

  Chawa VIP
Ja hela universum består av vibrationer som blir till musik på olika slags vis. Fin hyllning till människans sätt att utöva och förmedla den musikaliska konsten och alla de känslosträngar som sätts i gungning när man lyssnar på något som slår an.
2019-02-05

  Eva Helene VIP
Fin hyllning till alla musikanter!
2019-02-05

    ej medlem längre
Skönt skaldat. När jag läste "mazurka" slog det mig att det ordet har jag varken läst eller skrivit på väldigt, väldigt länge.
2019-02-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Musikalisk rimmad dikt, en riktig tonsatt fest med fina instrument!
2019-02-05

  Ewa-Britt Nilson VIP
Spela för andra
det blir ju dubbel
glädje för samtidigt
roar man sig själv!
Tack för fina rader!
Så blir det ju också
med Dina rader man
lyfts blir så: Glader!


2019-02-05

  Feliaxel VIP
Många fina instrument i din fina dikt
2019-02-05
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO