Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sömnparalys


Muser

Du vaknar orörlig
natten är en tät kåda längs din kropp
du bärnstensdjur, inkapslade syrsa
med dikten i munnen, osjungbar
och vid din sängkant står vidunder
med trötta blickar och vädrande näsborrar
de kommer med gåvor, brandrök och törst
koppar med smältvatten, glödande tecken
och allt de kräver i gengäld
är detta löfte:









Fri vers av Grävling
Läst 152 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-01-17 19:16



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Tät innehållsrik text med många metaforer, vad är ett löfte?
Mardrömmar som kapslar in som
endast ett okänt löfte kan lösa upp,
spännande upplösning som ställer frågor, vår existens
2019-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling