Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En obscen och burlesk travesti på en känd dikt som jag skrev för decennier sedan, men som är högaktuell i dag med anledning av mettoo....


Tre trallande skökor

Där gingo tre skökor i solen
På vägen till Lindane Le
Och skrevet var bart under kjolen
Och ofta så pippade de, trallalla

Refräng:
Tralallalallala
Tralallalallala
Tralallalallalalalallalallala
Handtrallalallala
Handtrallalallalatralallalalallala

Men när som de kommo till grinden
På vägen till lindande ler
Då kjolarna upp blåste vinden
Och de blev onerknullade, trallalla

Men varför så blevo de det då
Våldtagna alla de tre
Om ingen kan detta förstå då
Så sanningen den visste de, trallalla

Jo det stodo tre präster och kröka
Och asfulla voro de tre
Och därför så ville de göka
Vid vägen till Lindane le, trallalla

Men dt kommo tre snutar förbi då
Och bilen sin stannade de
Och sade till prästerna vi må
Göra det också vi me´, trala

Så skökorna blevo våldtagna
Av snutarna också och se
De voro av lagen bedragna
Ty grisdjävlar voro ju de, trallalla

Men lagmannen kom då och stanna
Och klev ut ur sin limousine
Och fann dessa kvinnfolk så granna
Så han klev i ormgropen in, trallalla

Men när som det anmälan gjordes
Till JO av skökorna tre
Om skulden till herrarna spordes
Och nekade blankt gjord de, trallalla

Så de blev av JO frikända
Så skökorna de fingo tji
Av tingsrätten blevo de brända
Och dömda för lösdriveri, trallala






Bunden vers av Pehr Werz
Läst 221 gånger
Publicerad 2019-01-17 21:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pehr Werz