Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minns då du bar mer än du orkade

Minns då du bar mer
än du orkade
och äppelskörden
som låg i drivor
Fyllda pappkassar
hängande över staketet
och den handskrivna
skylten -Varsågod att ta!

Nu är marken frusen
och vit
Termometern
under nollan
och aplarnas små
knotiga gestalter
står i trädgårdarna
med några enstaka äpplen
som vägrat släppa taget
glest hängande kvar
i grenarna
likt svarta, fastfrusna
julgranskulor

Andra som tappat
greppet och fallit
bildar ett svartprickigt
mönster över den frusna
vita marken

Minnet av sommarens
hetta har bleknat
och fingertopparna vitnat




Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-01-18 10:30



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Fin text som får mig att tänka på livet och döden.
2019-01-18

    ej medlem längre
Tycker mycket om hur du djupdyker i bilden av den frusna äppelgården. Jag läser den gärna som en symbol för något som varit eller för livet som gått över i vinter.
2019-01-18

    Drömfabriken
Bra hantverk. Väldigt minutiöst konkreta detaljerade bilder och man ser allt.
2019-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP