Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det har fallit på min lott att stundom förklara verkligheten, för möjligt ovetande.


Dagens förklarade ord 2019 01 18






Peppa-kakor
-
Den sorts bakverk vilka skilja sig från exempelvis pepparkakor, genom att till synes sakna ett 'ärr'. Utöver att trösta den som behöver prestera. Den som har det behovet, tar tre kakor och lägger under huvudkudden, om en sådan finns tillgänglig. Annars går det säkert bara med det som får agera kudde, för en smula sömnens beteende. Ligger därunder trenne kakor av 'rätt sort'. Kommer de användaren även till visst gagn. Därav troligen uttryck som 'sov på saken'. Eller med andra ord 'Le Havre är en sådan stad till resmål för envar resande resenär'.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 191 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-01-18 11:47



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Kakor bakade på havre och äppelpaj med 'deg' baserad på havre är verkligen då 'smaskens', som tandläkaren tänkte sig med tanke på tillströmningen av b-sökare.
2021-06-07
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP