Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Sigtuna har tagits med i sagornas värld sedan platsen blev vidrörd av ett trollspö och lovad att sänkas i vintrig skrud samt sömn. Tills en flicka fick någon pojke att vakna till sans. Vilket har länge setts som en omöjlig uppgift.


Något litet om Sigtuna stad





Platsen befinns ligga
något norr om
huvudstaden, samt vara

mest känd för
att aldrig få
någon riktig sommar.

Isen på sjön
ligger hela året
och ävenså snön.

Det är kallt
och blåsigt samt
hysa en empirisk

pir på vilken
det samlas människor
av alla slag.



(Förvirrande nog är bilden tagen vid Sandgrund, ett stenkast från stadsbiblioteket i Karlstad. För något decennium sedan.)




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-01-25 10:05



Bookmark and Share


    Roger Runkar Ragnar
De likblekas stad där det ej finnes någon sololja till salu.
En stad utan solglasögon.
Men en finfin stad att flyga drake i.





( soloolja )
2019-01-25
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP