Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aforismerna är inga citat, utan dem har jag värkt fram på kanske en kvart idag.


Sylt för dagen




Saken är sådan, att ett flockparti har ord om sig
att kunna talas om som genom
ett för dagen så passande ordstäv.

Om än det låter som 'en smula gammalt'.
Det kunde vara som skrivet 'igår'.
Hur lyder det då?

Det kan ha flera pennors kraft och ibland har de
även sudd i ena änden och udd i den andra.
Därav uttryck som just 'sudd och udd'.

Annars kan tvenne aforismer duga.
Den ena föregående det andra,
utan synbarlig inbördes oordning.

Även ett offerlamm kan komma att behöva en sorts get.
Om än stundom bunden av såväl syssla som övertygelse.

Dumheten har inte bara kommit för att stanna.
Den har nog alltid funnits, synts fara, gå eller skrida.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-01-18 22:12



Bookmark and Share


    Roger Runkar Ragnar
Sålt salt sylt !
2019-01-19

  danne //
Det är int dumt med grönbete dock kan ytorna bli en bit blankslitna .
Ps. hörde att det var välförbrukat utropsteckenet , så ja det ska ju kanske int missbrukas

er vänlige å trogna läsare Daniel
2019-01-19
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP