Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aktuell redigering


O, BEROENDE LIBERALISM!

Ett liberalt parti av dagens dato
vill ansluta vårt land till nattens NATO.
Man tror att tryggare kan ingen vara
än att få skydd av NATO:s krigarskara
men glömmer då att frihetstänkarna
i stället blir beroende av jänkarna!

I Sverige finns en vingligt vansklig skala
av människor som kallas liberala.
De gamla folkpartisterna var lärare,
men nu har gruppen blivit "militärare"
med krav på mera överstatlig styrning
av både skola och raketavfyrning.

Ur led tycks oberoendet och tiden
och alliansfriheten här i Sweden.
Om världens makter råkar bli i luven,
kan inte liberalen vara "kluven"
och fri som fordom uti tankegången. 
Då sitter alla fast i NATO- tången!

Håll fast den svenska neutraliteten,
bör vara liberalers retorik
och inte lyda under överheten
och supermakters krassa politik.
Låt friheten få vara detta ting,
som liberaler söker jorden kring!




Bunden vers (Rim) av Ulf Carlsson VIP
Läst 148 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-01-18 15:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP