Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MIN LYCKA

Jag har en lycka mitt i denna jords
elände med sin ynkedom och nöd.
En kristen lever inte blott av bröd
men även av en himmel inombords.

Så jag går vidare med denna lycka
om också världen rasar runtomkring.
Jag gläder mig åt enkla, goda ting
och stöder mig på tålamodets krycka

på väg till himlens hummelfyllda frid
och evighetens sommarblom och mildhet.
Min lycka övervintrar dödens tid

och jordens ondska, krig och hat och vildhet.
Jag har en lycka mitt bland våld och mord,
en doft av himmel redan här på jord!




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 185 gånger
Publicerad 2019-01-18 16:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP