Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vinter

flingor av blötsnö fyller synfältet
det finns inga psalmer för nätter som dessa
cykeln vet vad den ska göra och hem kommer jag alltid
jag har tagit in så mycket av er, nu vill jag trampa mig ut
rösterna utan ursäkter och frågor, berättelserna vars åhörare
saknar person, sådan gör ni mig
det fryser på och slasket byts mot halka
luften sjunger i lungorna sin aria
jag är tålmodig och mera rymd än ni får veta
narcissus är en vän jag slutat umgås med och solen är nere sedan länge
motvinden blåser från havet och snön har slutat falla
livet är mer än ord men här är mina
jag kan berätta vad jag böjer mig för och vad jag nöjer mig med
min lott min odling min frukt min gäst
vet du att jag är ett jag som du
vet du att livet inatt blev en cykelfärd på is
ett sken från höghusen
en vind från kusten och bortom den
och att jag är bevarad inatt
bevarad och hemkommen, alltid




Fri vers av Marta
Läst 241 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-01-18 16:04



Bookmark and Share


    All my ghosts
Flera väldigt starka rader här, bevingade ord, eller hur man ska säga:
"det finns inga psalmer för nätter som dessa"
"narcissus är en vän jag slutat umgås med"
"livet är mer än ord men här är mina"
"jag kan berätta vad jag böjer mig för och vad jag nöjer mig med"

Men helheten - hela dikten - är också fantastisk. Ska bokmärka den. Känns som att den skrevs i ett kreativt, inspirerat flöde, där allt föll på rätt plats utan behov av justeringar; allt helt perfekt och träffande. Att orden kom som en gåva. Både till poeten och till de som nu läser dikten.

2019-05-17

  Joakim P Udd
Det är kallt här i landet
Varje väg hem är lång
Han hade kartan han köpt
Den som kostat en sång
Och en anledning att vara
På en varm plats inatt
När det dagats att gå
Fick han lämna sin hatt

Lyckan, otur, att leva
Sömnen en vän och rival
Bondtur, felsteg, måsten
Sömnen ett måstes fritt val


2019-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Marta
Marta