Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dagens förvandlingar

tidigt på morgonen kryper jag ur min säng
lätt framåtböjd, som en osmord Plåt-Niklas

något senare påminner jag mer
om en bajs-och slemfabrik

cykeltur till badhuset
med stretching i bastu

badvakten Ramse ser mig vid poolen
i trädets position

med upplyfta armar
och huvudet fört från sida till sida
påminner jag Ramse om indiska dansare
om sång och sköna moves
från Bollywood-filmer

han mimar och jag hänger på
förtjust som jag just nu känner mig
som en danstokig tonåring

i poolen simmar jag lugnt och långsamt
alla simmar förbi mig

på vägen hem cyklar jag långsamt och tungt
alla cyklar förbi mig

- vad sent du kommer, säger min man
ja, det går så långsamt allt säger jag
men är snabb på att bulla in mig i hans famn

när mörkret faller
kryper jag ner i min bädd
som en flodhästbaby






Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 298 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-01-18 21:30



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Tycker om! :)
2019-01-25

  Anya VIP
Gillar hur du blandar livsvisdom, allvar och humor. Mycket fint skrivet. Gillar verkligen!
2019-01-20

    Elisabeth Nilsson VIP
Härlig och positiv dagsvers ur vardagen!
2019-01-20

  Marita Ohlquist VIP
Härlig avslutning på texten, att få krypa in i en öppen fann och ner i en skön säng!
2019-01-20

  Respons VIP
Låter som ett försök att vara i fas med din personliga balans och harmoni. Inspirerande!
2019-01-19

  lila fjäderblomman VIP
Bra förvandlingar du gör! <3 kram
2019-01-19

  Kungskobran VIP
Härlig dagsskildring med tryggheten på slutet
2019-01-19

  ULJO
Fin avslutning. "när mörkret faller
kryper jag ner i min bädd
som en flodhästbaby"
2019-01-19

  aol
Gillas mycket
2019-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP