Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Diffraktioner...



På bleka tak
vacklar vinterregnet
över timmarna,
ljusets dissonanser
pläterar diffraktioner...
Det är bortom som är här...
närvarande,levande,förbi
springer tiden över
sig själv...
efter,in och ut ur skuggor,
befriar fångenskapen i mig
summerar de dåtida kyssarna
till frågor
om sjögräs och själar,
ting och tillit...
bakom ömtåliga ögon
de vandrande sångerna
bländande närvaro
varje sandkorn
kroppen av en torkad stjärna
vind blåser
talar aldrig exakt
tänk om vi kunde leva
i tusen år,
slipas lugnt av natten...




Fri vers (Fri form) av Domenico VIP
Läst 305 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-01-19 00:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Stor poesi!
2019-01-19

    ej medlem längre
Fascinerande tankar samlade i en och samma dikt:
"Tänk om vi kunde leva i tusen år, slipas lugnt av natten" och "Varje sandkorn kroppen av en torkad stjärna".
2019-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Domenico
Domenico VIP