Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN HEMLÖS GRAVSTEN

 

Varför ska vi som nästan inget har betala skatt
vi som går nästan nakna utan mössa utan hatt
Varför ska vi betala skatt för Rut Rot och vägar 
bil och hus har vi inte, ingen biljett till järnvägar

Vi borde inte behöva betala en enda ynka krona
begrav mig inte, spara in på er falska törnekrona
Låt oss ruttna ovan jord, le och inandas vår stank
se avdrags-kvittona som förvandlade oss till pank

Ta er oärliga demokrati och betrakta den som död 
för den är inget värd om den ej hjälper en i nöd
Mobbning rån mord och grovt förtal var inget brott
tyckte ni när det drabbade oss och sköt era skott




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-01-19 01:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det borde räcka med alla besparingsåtgärder och indragningar på de sämst ställda! De som tjänar mest har råd att betala själv för det de anser sig behöva!
2019-01-19
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP