Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fas 3







knarret


doften av boken
slår mig, inte som texten,
men det gäller att fokusera

för att hålla den

hel.
dopaminreceptorer
läser jag om


#

digitala siffror
säger nollfyranolltvå och du somnar inte om.
/ jag börjar skrynkla papperet /
blodtrycksmätaren, ledsmärtorna,
den tomma blicken,
det tomma / jag river ett hörn /


-
det här är inte du.
Beroendepersonligheten
jag minns



den.

som ljög. som skyllde
ifrån sig
den som sällan var

hemma


känslostormarna,
jag minns mina blickar på köksuret
16:15,16:30,17:00. 18

jag skulle aldrig låtit dig
hamna här. svider jag
mellan raderna.
skummar, bläddrar, slår
tills sidorna

faller


i s ä r . du brukade finnas
men nu är du allvarligt borta
motiverad men maktlös,
bårhus, dårhus eller tillfrisknande.

ju fler ord jag fradgar
desto sjukare verkar du vara.
jag kan inte ens rädda dig

, pappa,


så sluta nu.
för du får fan inte dö









Fri vers av xilenie
Läst 224 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-01-19 23:14



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Den här behövde jag läsa ett par gånger och då träffade den rejält för det jag kan känna igen. Du beskriver så väl hur det är att leva nära, oron och vad det gör med en.
2019-01-20

  Concordia
"i s ä r . du brukade finnas
men nu är du allvarligt borta"

Jag älskar ditt sätt att använda orden, bokstäverna och mellanslagen mellan i, s, ä och r.

Denna dikt berör mig. Jag kommer att läsa den fler gånger.
2019-01-19
  > Nästa text
< Föregående

xilenie