Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mental medelvikt är någonting jag förväntar mig finna hos dem jag benämner och betraktar som mina närmaste vänner ... - skrev dessa rader i januari 2013, men innebörden och meningen saknar bäst före datum också 2019


Det finns ingen plats för drömmare ...

... i den värld vi lever i ...

- Du måste vara realist
om du vill komma någonstans
eller för att ens kunna förbli ...

Kanske de har rätt
i alla fall på något sätt
... Sitt sätt ...

... men inte på mitt ...

Inom mig växer en protest
ty att inte få drömma
är för mig som om jag
betraktade livet utifrån
som vore det en fest
där alla utom jag vore bjudna ...

... Nej, att inte få drömma
och tvingas vara enbart realist
vore alldeles för himla trist ...

Det vore detsamma som att glömma
allt det vackra som livet
har att bjuda på ...

... varav väldigt många möjligheter
ej är tillgänliga i vaket tillstånd
då de är sådana som blott bara
vårt undermedvetna kan känna av
när vi sover och drömmer
i full frihet
utan några tvång och krav
så som när vi är vakna 
och alltför styrda av vårt förstånd ...

Några av oss vågar bejaka våra drömmar
och har utöver förmågan
att också kunna dagdrömma
ett väl utvecklat abstraktionstänkande
och en tillräckligt flexibel
men också synnerligen oreglerad fantasi ...

Något som ger oss tillträde till
möjligheterna som ger oss förutsättningar
för att kunna utvecklas och bli 
precis vad vi själva så önskar och vill ...

Men dessa möjligheter 
är verkliga realiteter
vilka vi endast kan få tillgång till
genom en kombination av
det vi bara kan finna 
 i våra drömmars allra
djupaste gömma
och vår  egen fantasi ...

De som säger att
drömmare ingenting någonsin blir
lever själva ofta under 
synnerligen självförvållad press
vilken tar död på 
varje liten droppe verkligt livselixir ...

... vars existentiella grunder
bygger på det som vi bara finner
i våra drömmar med hjälp av vår fantasi ...

- Ryser inför den tristess
de tvingar sig själva att leva i ...

Därför är det så 
nu som då
att jag en synnerligen stolt
men likväl stundom ödmjuk
drömmare, optimist med flytväst
och en väl utvecklad fantasi
är och så avser att förbli ...

... även om det också finns
en abstraktionsbenägen realist inuti ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-01-20 10:51



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
I min värld finns ingen plats för optimism och positivt tänkande.
2019-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP