Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som en rysk docka





En människa är mycket mer
än det som syns

som en rysk docka

man ser utsidan
men inte det som finns inuti









Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 493 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2019-01-20 13:19



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra liknelse..Man har så mycket mer än det yttre!
2019-01-25

  Jan Widströmer VIP
Multiple personality?
2019-01-21

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Jättebra liknelse! Så är det...den inre människa visar sig när man lär känna den personen...
2019-01-21

  Ezmeralda VIP
Så är det. Vi visar inte vårt innersta. Bara de som står oss nära får se.
Babuskan den ryska dockan är en bra symbol för detta.
2019-01-21

    ej medlem längre
Enkelt och konkret
Tänk om fler kunde,
lyfta första lagret
2019-01-21

  Maria Sundelin VIP
Insidan får bara vissa personer se
Kramar
2019-01-21

    Peter Söderqvist
Stämmer så väl på en del.
2019-01-20

    ej medlem längre
Ooops, jag råkade oavsiktligt trycka på skicka. :-O Nytt försök. :-)
En riktigt bra liknelse. Vi har alla våra olika lager och hemliga, inre rum. Det är både spännande och ibland även skrämmande.
2019-01-20

    ej medlem längre

2019-01-20

  ULJO
Så sant. Bra skildrat
2019-01-20

  Anya VIP
Fin jämförelse med en Matrjosjka.
2019-01-20

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfull bild av hur sammansatta och mångfasetterade vi människor är.
2019-01-20

  Kungskobran VIP
Men ibland är det ganska tomt.
2019-01-20

  Poeten Salvador VIP
Det finns en del på utsidan också. Är det balans mellan ute och inne vi söker?
2019-01-20

  Öknens Ros VIP
Det kan vara både på ont och gott.
2019-01-20

  Blomma-Stjärna VIP
att inte kunna se allt genom utsidan - att t.o.m. ta rejält miste! - det är det som är det spännande (och det skrämmande!) med människor
2019-01-20

    Elisabeth Nilsson VIP
Så klokt och sant skriftat!
2019-01-20

  Feliaxel VIP
Det är insidan som räknas
2019-01-20

  KattenKin VIP
Olika skikt.
2019-01-20

  Respons VIP
Sant!
2019-01-20

  Larz Gustafsson VIP
Gud ser allt.
2019-01-20

  M.Eta
Ju mer man lär känna en människa kan man kanske upptäcka något av insidan. Men en del är som musslor när det gäller privatlivet, så det är inte alltid det går. Bra jämförelse!
2019-01-20

  KattenKin VIP
Precis, men vi tror oss veta. Fördomar kommer vi nog aldrig ifrån, såna trista hyss har vi nog alla, skillnaden är bara mer eller mindre.
2019-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP