Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Huldreönskan



En huldras önskan spira
och ugglan ler förnöjt.
Det duggar toner skira
från vädermannens flöjt.


Vips lättar gryningsskeppet
mot havets dunkelblå
och många tusen väsen
på tuvor hemåt gå.


När bräckningsdis förrinner
tar solvals åter fart
och vass-strandslinjer finner
ett havsband glashusklart.


Bortöver ås och kullar
går grönan våg nu fram.
Till suset av blid sunnan
kring sagoslottets damm.




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av BenGust VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-01-20 17:40



Bookmark and Share


  Elinor Sörensson VIP
Hambeanda
2020-06-13
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP