Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Parafras på "Svanvits sång"


"ATTERBOM"

I kväll är det lätt att gråta
och stämma sin lyra till stilla musik
och grubbla på livets gåta,
så dödens lik.

I kväll är det lätt att somna
så ensligt och stilla från storm och snö
och tänkas i döden domna
i köttets hö.

I kväll är det lätt att tystna
och tömma i suckan sin arma själ
och upphöra tänka och lyssna:
"God natt, farväl!"




Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 113 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-01-20 18:02



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Svårmodets skönhet och resignation...
2019-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP