Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Övning 1971


SONETT -71

Hon står på gården här utlämnad, naken
och sträcker sina armar mot en himmel,
som outgrundlig vaktar världens vimmel
och slänger snökristaller ner på taken.

Hon är ett träd, jag tror det är en lind,
som märkts av köldens ristningar i barken
med roten liksom frusen fast i marken
och kronan darrande för vresig vind.

Mot rymdens rundel vädjande hon viskar:
"Kom fort och klä mig snart i lövvarm dräkt
och skölj min kalla fot i vårens flod!

Jag lider så när nordans tagel piskar.
Vad jag behöver är en västanfläkt,
men fort, innan jag dör av isat blod!"




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 150 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-01-20 18:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vackert om vinterns vedermödor!
2019-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP